Avond- en weekenddienst
Buiten kantoortijden kunt u bellen met 0900-1598
Mijngezondheid.net
Herhaalrecept, E-consult en online afspraak maken
bellen
Tel: 0481 37 57 85
Fax: 0481 35 02 20

Welkom bij

Onze huisartsenpraktijk

Huisartsenpraktijk de Zwaluw wordt geleid door Saïd Hamed en Vian Alzaher. Zij staan voor  laagdrempelige en toegankelijke zorg voor alle patiënten. Daarnaast willen zij zorgen voor kwaliteit. De praktijk heeft dan ook NHG keurmerk behaald. Regelmatig wordt patiënten gevraagd hun mening te geven over de huisarts en praktijk. De laatste enquete is in 2017 uitgevoerd, de resultaten kun u hier terug lezen in de rapportage.

De Zwaluw staat voor een trekvogel en heeft een relatie met mensen die op zoek zijn naar zorg en veiligheid. De Zwaluw staat symbool voor gezondheidzorg en bescherming. We hebben sinds januari 2017 de beschikking over een nieuwe praktijkruimte die voldoet aan de huidige kwaliteitseisen. We willen u als patiënt meer ruimte en privacy bieden. Bovendien is er meer spreekuurtijd beschikbaar gekomen nu er 2 huisartsen werkzaam zijn en de Physician Assistant 1,5 dag meer is gaan werken. In het gezondheidscentrum kunt u ook terecht bij Zegers Fysiotherapie, ZekerWeten (prikpost en echografie), GGZ Scharwächter en Diëtistenpraktijk Noer. Ook werkt Buurtzorg vanuit ons gezondheidscentrum.

Indien u een afspraak heeft kunt u in de wachtkamer plaatsnemen. Voor de fysiotherapie is dit de wachtkamer beneden. Voor de psychologen, de dietiste of voor het laten prikken van bloed bij ZekerWeten kunt u plaatsnemen in een van de zitjes op de eerste verdieping. 
 

Ontmoet ons

PROFESSIONELE TEAM

Dit zijn de medewerkers uit onze praktijk. Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn! 

0481 37 57 85 Maak een afspraak

Huisarts

Vian Alzaher

Vian Alzaher is allround huisarts en praktijkhouder

Huisarts

Saïd Hamed

Saïd Hamed is allround huisarts en praktijkhouder. 


Huisarts

Peter Bakker

 

 Peter Bakker is een all-round huisarts en werkt op de maandag, woensdag en vrijdag.
 

Physician Assistant

Quinten van den Driesschen

Quinten heeft een Master opleiding Physician Assistant gevolgd. Hij verricht de zelfde werkzaamheden als de huisarts en kan zo nodig beroep doen op overleg met de huisarts.

POH-S

Agnès van Giessen

Agnès is longverpleegkundige / praktijkondersteuner. Naast zorg voor Astma/COPD houdt zij spreekuur voor preventie van hart-en vaatziekten (CVRM). Ook houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van het Ouderenzorgprogramma.

POH

Lisette Hoes

Lisette is Praktijkondersteuner. Naast de zorg voor onze diabetespatienten houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van het Ouderenzorgprogramma. 

Praktijkondersteuner GGZ

Wil de Bruijn

Wil de  Bruijn helpt onze patienten die psycho-sociale vragen hebben. Wil werkt zowel in Bemmel als Elst. 

POH GGZ

Mayke Vermeulen

Mayke Vermeulen is onze nieuwe POH GGZ, zij is vanaf 1 augustus bij ons in dienst gekomen en vervangt Juliette Schlief.

Mayke heeft een zeer brede GGZ ervaring. Ze werkt op maandag en donderdagochtend.  

Doktersassistente

Mirjam Balk

Mirjam is een all round doktersassistente en al lang werkzaam in onze praktijk in Elst. 

Voor velen is Mirjam het vertrouwde gezicht in onze praktijk in Elst.

Doktersassistente

Rabia Demirel

Rabia werkt sinds 2016 in onze praktijk. 

Zij is een allround doktersassistente. U treft haar regelmatig aan in de praktijken in Elst en Bemmel.

Doktersassistente

Joyce Polman

Joyce is een all round doktersassistente en werkt voornamelijk in onze praktijk in Bemmel. 

Doktersassistente

Gerlinda Breunissen

Gerlinda is een ervaren en all round doktersassistente. Ze is sinds februari van dit jaar ons assistententeam komen versterken. Gerlinda werkt meestal in Elst. 

Doktersassistente

Lisa Dear

Lisa is in opleiding tot doktersassistente, ze is tevens huidtherapeut. U kent haar wellicht van Phoenix Aesthetic Clinics.

Doktersassistente

Diana van der Wiel-Smink

Diana is allround doktersassistente.

Managementassistent

Francis Nieuwenhuis-Aarts

Francis ondersteunt het management van de praktijken

Manager a.i.

Kim Schoenmakers

Interieurverzorgster

Ria Willems

Ria zorgt voor een schone en opgeruimde praktijk. Een onmisbare kracht zeker ook in deze COVID tijd. 

Wij helpen u graag

ONZE VISIE

De praktijk onderschrijft de toekomstvisie door NHG en LHV geformuleerd:

“Huisartsenzorg is generalistische medische zorg, laagdrempelig toegankelijk voor alle mensen dichtbij huis. Huisartsenzorg is de sleutel tot een duurzame, doelmatige gezondheidszorg van hoge kwaliteit, met een persoonsgerichte benadering van de patiënt waarbij de continuïteit van zorg gewaarborgd wordt.”

Sinds 2017 is de praktijk geaccrediteerd door het NPA. Dit betekent dat de praktijk steeds bezig is om de kwaliteit te verbeteren. Het gaat hierbij niet alleen om de kwaliteit van zorg, maar ook in verbeteringen rondom de bereikbaarheid en (patient-) veiligheid. We hebben over de plannen en acties van 2016 samen met huisartsenpraktijk De Schaapskamp een jaarverslag gemaakt.

 

Dit zijn de medewerkers uit onze praktijk. Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn! Voor meer specifieke informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. 

Wij willen u vragen om voor alle spreekuren van te voren een afspraak te maken. Dit geldt óók voor de spreekuren van de assistentes. Helaas is er niet altijd een assistente of een behandelkamer beschikbaar om u tussendoor te helpen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

De volgende zorgverleners zijn in onze praktijk voor u werkzaam

 

Physician Assistant 
De Physician Assistant heeft een Master opleiding Physician Assistant waarmee hij geen arts is maar wel de deskundigheid en bevoegdheid heeft om zelfstandig geneeskundige zorg te verlenen binnen een samenwerkingsverband met een huisarts. Hij verricht de zelfde werkzaamheden als de huisarts en kan zo nodig beroep doen op overleg met de huisarts. Meer informatie over dit beroep kunt u vinden op de website van de beroepsvereniging: http://www.napa.nl .

 

Praktijkondersteuner somatische zorg (POH-s)
De POH-s levert zorg aan patiënten met een chronische aandoening maar ook op het gebied van preventie en intensieve zorg. Patiënten met Diabetes, COPD of VRM worden door de POH-s begeleid om de aandoening zo stabiel mogelijk te houden. De POH-s gebruikt hiervoor de protocollen die door Zorggroep Arnhem worden opgesteld. Ook voor begeleiding bij het stoppen met roken kunt u bij de POH-s terecht. 

Praktijkondersteuner GGZ

De POH-GGZ geeft advies en begeleiding bij tal van psychische klachten en problemen waarvoor patiënten voorheen doorverwezen moesten worden naar de 2e lijn GGZ. 

Doktersassistente
Wanneer u naar de praktijk belt voor het maken van een afspraak krijgt u een van onze doktersassistentes aan de lijn. Zij zal u vragen stellen als ‘Wat is uw vraag aan de huisarts’ of ‘Wat is de reden voor uw bezoek aan de huisarts?’. Deze vragen behoren tot een van de belangrijkste taken van de praktijkassistente. Dit heet triage, de traige loopt volgens een vast protocol. Een huisarts onderzoekt u en stelt indien mogelijk een diagnose. De praktijkassistente doet dat niet. Zij is goed opgeleid voor triage. Triage betekent letterlijk vertaald ‘sorteren’. In de huisartsenpraktijk komt dit neer op twee zaken.

1) Het vaststellen van de beste hulp voor u op dat moment. Denk hierbij aan een afspraak op het spreekuur van  de huisarts, de praktijkondersteuner of de assistente, een afspraak op het telefonisch spreekuur, een advies of een medicijn. De praktijkassistente kan ook uitleg geven over de hulp die u kunt verwachten. Het is niet altijd zo dat een afspraak op het spreekuur van

2) uw huisarts nodig is om uw vraag te beantwoorden.
Het beoordelen van de urgentie van uw klacht of vraag om vervolgens zorg te dragen voor juiste planning. Bij medisch dringende klachten krijgt u op een zo kort mogelijke termijn een afspraak. Bij klachten die kunnen wachten zal de praktijkassistente met u zoeken naar het meest geschikte moment.

Bij triage door de assistente wordt gebruik gemaakt van een protocol. Aan de hand hiervan stelt de zij u gerichte vragen om een zo helder mogelijk beeld van uw vraag te krijgen. Het protocol geeft vervolgens aan welke medische hulp geboden moet worden en op welke termijn dit moet plaatsvinden. Wanneer het meteen duidelijk is dat het om een spoedgeval gaat zal de praktijkassistente u minder vragen stellen en zo snel mogelijk de juiste hulp inschakelen.Net als de huisarts heeft ook de praktijkassistente een geheimhoudingsplicht.

De huisarts controleert zeer regelmatig het verloop van de triage. Alle door de praktijkassistente gegeven adviezen worden geregistreerd en besproken met uw huisarts.

 U kunt bij de assistente ook terecht voor het maken van uitstrijkjes, behandeling van wratten, verwijderen van hechtingen, oren uitspuiten, bloeddrukmeting en bloedafnames.

 

Spoed

0481 375785

In geval van medische spoed zijn wij bereikbaar op bovenstaand nummer.Via dit nummer wordt u op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur direct te woord gestaan als u kiest voor optie 1. Kies deze optie svp alleen voor dringende gevallen. Voor eerste hulp kunt u altijd terecht op de praktijk, als u van tevoren belt, rekenen wij op uw komst.

bel 112 in levensbedreigende situaties

Zorgaanbod

0481 375785

U kunt bij ons terecht voor alle gebruikelijke huisartsenzorg. Wij volgen daarbij de richtlijnen van de NHG en de KNMG.

U kunt bij ons terecht voor:

Zorg voor Diabetes Mellitus en COPD volgens de richtlijnen van de Zorggroep Arnhem

Inbrengen van pessarium, spiraaltjes en Implanon

Kleine chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van moedervlekken, wratten, talgcysten

Wratten behandeling met stikstof, verwijderen van hechtingen, oren uitspuiten, uitstrijkjes maken

 

HUISARTSENPRAKTIJK DE ZWALUW
de Zuiling 8
6662 ZC Elst

EMAIL
info@huisartsenpraktijkdezwaluw.nl

TELEFOON
0481 37 57 85

OPENINGSTIJDEN
De praktijk is geopend van
maandag tot en met vrijdag
van 08.00 uur tot 17.00 uur.
Spreekuren zijn volgens afspraak.