Student P.A.

Geachte patiënt,

Met ingang van 2 september 2024 begeleiden wij een Student P.A.: Lisa Dear.

Lisa volgt gedurende 2,5 jaar de Masteropleiding tot Physician Assistant* aan de HAN te Nijmegen.

Lisa wordt begeleid door Vian Al-Zaher, Lisanne Lemmens en Sjef Stribos.

U kunt Lisa de komende tijd tegenkomen tijdens de consulten bij bovengenoemde huisartsen. Zij zal dan observeren en in overleg ook onderzoeken. Mocht u hier vragen over hebben of bezwaar tegen hebben dan kunt u dat aangeven bij uw huisarts.

Lisa is aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag.

U kunt Lisa kennen van haar eerdere werkzaamheden als huidtherapeute en doktersassistente in onze praktijk.

Naarmate de opleiding vordert zal Lisa ook zelf spreekuren houden waarin zij patiënten met veel voorkomende aandoeningen zal onderzoeken, behandelen en begeleiden. We informeren u hier te zijner tijd verder over.


*Een physician assistant (PA) is een zorgprofessional met een hbo-diploma in de gezondheidszorg en minimaal twee jaar werkervaring, gevolgd door een Masteropleiding tot Physician Assistant (MPA). De physician assistant (PA) is BIG-geregistreerd en biedt zelfstandig geneeskundige zorg aan patiënten binnen de huisartsenzorg, in een samenwerkingsverband met de huisarts. Een physician assistant onderzoekt, behandelt en begeleidt patiënten met veel voorkomende aandoeningen, voert handelingen uit, indiceert en schrijft medicatie voor, draait zelfstandig spreekuur voor routinematige zorg en helpt mee de kwaliteit en effectiviteit van zorg binnen de praktijk te verhogen.